Výkonný výbor schválil kľúč na prerozdelenie hokejok

BRATISLAVA (SZĽH) – Vyše 13-tisíc hokejok značiek Bauer a CCM, z toho 560 brankárskych, už v najbližších týždňoch nájde svojich nových majiteľov. Výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja schválil kľúč na prerozdelenie hokejok do jednotlivých klubov, ktoré bude distribuovať cez sieť regionálnych inštruktorov. Ide tak o ďalšiu pomoc zväzu v náročnej situácii počas koronakrízy, ktorá by mohla aspoň čiastočne uľahčiť viacerým družstvám štart do novej sezóny. 

Hokejky budú postupne distribuované hráčom reprezentácií ako aj kadetom, dorastencom a juniorom v jednotlivých kluboch. Podpora bude poskytnutá počas nasledujúcich dvoch sezón 2020/2021 a 2021/2022. Najviac, a to 1360 kusov, poputuje v nasledujúcom ročníku do ligy kadetov. 1300 kusov je určených pre reprezentačné výbery, 1260 získa 1.liga dorastu, 1120 hokejisti z extraligy dorastu, rovnú tisícku extraliga juniorov a o dvesto menej hráči z 1.ligy juniorov. Zvyšných 120 kusov pôjdu do rúk hráčok zo ženských klubov.

V konkrétnom vyjadrení presného počtu kusov pre jednotlivcov to pri 20 hráčoch v klube vychádza tak, že 5 hokejok dostanú juniorskí extraligisti, po 4 kusy zástupcovia 1.ligy juniorov a extraligy dorastu, 3 kusy si rozdelia v 1.lige dorastu, 2 kusy v lige kadetov a po jednom v ženských kluboch. Podobný kľúč no v nižších počtoch je schválený aj pri brankárskych hokejkách. 
 
Každý hráč, ktorý sa bude uchádzať o získanie tejto podpory bude musieť splniť viaceré kritéria. Získanie nároku na hokejky bude spojená s testovaným v priebehu sezóny – vstupným, kontrolným a výstupným. Zároveň bude musieť spĺňať presné vekové kritéria určené pre juniorov, dorastencov a kadetov. V prípade, že príde k dlhodobému zraneniu hráča, dostane iba alikvotnú časť podpory. Každý hokejista bude pri preberaní hokejok podpisovať protokol a v prípade, ak nemá 18 rokov, bude potrebný podpis od rodiča. Nárok na podporu nemá hráč, ktorý dostane možnosť hrať v seniorskej lige ak jeho klub nemá juniorskú kategóriu. V prípade striedavého štartu dostane hráč hokejky iba v jednom z nich.

V prípade, že niektorý z hráčov bude ponúkať tieto hokejky na predaj, alebo ich bude iným spôsobom posúvať tretím osobám, bude natrvalo vyradený z procesu materiálnej podpory zo strany SZĽH. 

SZĽH


Ďalšie články