V polovici októbra sa v 17 slovenských mestách uskutoční hokejový víkend pre dievčatá

BRATISLAVA (SZĽH) – V sedemnástich mestách po celom Slovensku sa v termíne 15. až 17. októbra 2021 uskutoční hokejový víkend pre dievčatá. Ide o celosvetovú náborovú aktivitu pod záštitou Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF), ku ktorej sa pripojil aj Slovenský zväz ľadového hokeja, aby dievčatám narodeným v roku 2010 a neskôr umožnil urobiť v hokeji prvé kroky a objaviť jeho čaro. Ambasádorkou podujatia na Slovensku je bývalá úspešná hokejistka Iveta Frühauf.  

Celovíkendová náborová aktivita poskytuje mladým dievčatám unikátnu príležitosť zoznámiť sa s hokejom v rámci programu plného aktivít a predovšetkým zábavy. Na ľade sa stretnú s úspešnými slovenskými hokejistami i hokejistkami a pod drobnohľadom skúsených trénerov si hravou formou vyskúšajú základné hokejové ťahy. Domov si okrem úsmevu a radostných zážitkov odnesú aj mnoho spomienkových predmetov vrátane dresu, tašky, oficiálneho puku podujatia, nálepiek, fľašky na vodu či náramku. Tie dievčatá, ktoré sa rozhodnú v hokeji pokračovať a rodičia ich prihlásia do konkrétneho klubu, dostanú i základný hokejový set.

Dievčenský hokejový víkend je ideálnou príležitosťou, ako spoznať hokej v bezpečnom, profesionálnom a zábavnom prostredí. Pred rokmi jeho čaro objavila aj úspešná slovenská reprezentantka a elitná obrankyňa Iveta Frühauf, ktorá má za sebou bohatú kariéru. Okrem viacerých slovenských zastávok si na klubovej úrovni zahrala v Česku i Švédsku. Na medzinárodnej scéne absolvovala viacero svetových šampionátov a v roku 2010 dokonca v role kapitánky viedla slovenský výber na zimných olympijských hrách vo Vancouveri.

Októbrového dievčenského hokejového víkendu sa nevie dočkať. „Za mojich mládežníckych čias, bohužiaľ, takéto náborové aktivity neboli. Dnes majú všetky dievčatá na celom svete možnosť prísť a za jeden víkend sa zoznámiť s hokejom, navyše zábavnou formou. Je to úžasná príležitosť. Som veľmi rada, že budem súčasťou hokejového víkendu na Slovensku, že budem môcť dievčatám ukázať čaro tohto športu a rodičov presvedčiť, že hokej je naozaj pre všetkých vrátane dievčat,“ povedala na margo náborovej aktivity jej ambasádorka na Slovensku. 

Okrem primárnej snahy prilákať čo najviac dievčat na ľad je jedným z ďalších cieľov náborovej aktivity snaha o odstránenie bariér, ktoré sprevádzajú prepojenie nežného pohlavia na hokej. Strach z prehnanej tvrdosti či tvrdenia o hokeji ako výlučne mužskom športe sú v značnej miere odpudivými činiteľmi pre samotné dievčatá, respektíve pre ich rodičov. „Dievčatá by aj chceli hrať hokej. Preto je dôležité počas hokejového víkendu presvedčiť rodičov, že sa nemajú čoho báť. Hokej je zábava. Dievčatá navyše môže naučiť veľa vecí vrátane disciplíny. Mnoho z nich bude vyrastať v chlapčenskom prostredí, čo im prospeje. Oddelia sa až v čase dospievania a následne sa pridružia k výlučne ženským tímom. Najdôležitejšie zo všetkého je, aby dievčatá počas hokejového víkendu prišli do jedného z jeho dejísk. My sa na báze pripravených aktivít pokúsime presvedčiť rodičov, že hokej je šport aj pre ne,“ dodala Iveta Frühauf.

Náborová aktivita sa uskutoční minimálne v 17 slovenských mestách – Banskej Bystrici, Bratislave, Brezne, Detve, Košiciach, Leviciach, Martine, Michalovciach, Poprade, Považskej Bystrici, Prešove, Skalici, Spišskej Novej Vsi, Trenčíne, Zvolene, Žiari nad Hronom a Žiline. Viac informácií o hokejovom víkende pre dievčatá sa dozviete na www.hockeyslovakia.sk či podstránke venovanej náborovému podujatiu, na ktorej nájdete aj prihlasovací formulár.


Ďalšie články