Stanovisko hokejového klubu HK Mládež Michalovce

Vážení rodičia, hráči, tréneri.

Vzhľadom na aktuálnu situáciu s koronavírusom a odporúčaniam krízového štábu SR, SZĽH v dôsledku toho rozhodol o celoplošnom zrušení zápasov. Tým pádom Vás chceme informovať o ďalšom fungovaní mládežníckych kategórií. Klub HK Mládež Michalovce neruší tréningový proces. Tréningový proces bude prebiehať v riadne stanovených termínoch, podľa rozpisu ľadovej plochy. V priestoroch zimného štadióna bude zvýšená hygiena. Taktiež žiadame hráčov a ich rodičov, aby informovali deti o dôležitosti zvýšenenej hygieny (uistiť sa, že dieťa používa vlastný uterák, vlastnú fľaša označená menom a priezviskom, taktiež prosíme o zabezpečenie používania vlastného tréningového dresu a výstroja,  častejšie pranie tréningového dresu a ribana)

!!! V prípade, že ste boli odcestovaní v poslednej dobe v zahraničí, dieťa sa nemôže počas najbližších 14 dní zúčastniť tréningov !!!

Nechceme vyvolávať paniku a budeme sa snažiť všetci zodpovedne pristúpiť k zabezpečeniu ochrany nás všetkých. O aktuálnom vývoji týkajúcom sa mládežníckeho hokeja vás budeme priebežne informovať...

 

Stanovisko Slovenského zväzu ľadového hokeja:

Riadiace orgány súťaží SZĽH v súlade s oznámením Ústredného krízového štábu zo dňa 9.3.2020 vydávajú podľa čl. 4.2.5.4 SP SZĽH rozhodnutie, že zápasy v súťažiach Tipsportligy, Slovenskej hokejovej ligy, 2. ligy seniorov, Extraligy žien, Extraligy juniorov, Extraligy dorastu, 1. ligy juniorov, 1. ligy dorastu, Ligy kadetov, Ligy st. žiakov 8., 7., Ligy ml. žiakov 6., 5.; ďalej turnaje prípraviek HP 3. a HP 4., ako aj všetky naplánované priateľské zápasy v ľadovom hokeji na území SR v termíne od 10. do 23. marca 2020 vrátane, sa v tomto období nebudú hrať a odkladajú sa na neurčito.

 

Ďakujeme za pochopenie

Zdroj: HKM a SZĽH