Regenda to dokázal! Čaká ho NHL, sezónu začne v prvom tíme Anaheimu

ANAHEIM - Minulú sezónu hral za extraligové Michalovce. Potom prišla skvelá olympiáda zakončená bronzovou medailou a ešte lepšie majstrovstvá sveta, kde sa stal najlepším strelcom slovenského tímu.

Reč je o Pavlovi Regendovi, ktorý si v noci na štvrtok odbije premiéru v najlepšej lige sveta v drese Anaheimu.

Príbeh ako z rozprávky. Aj tak sa dajú označiť posledné mesiace pre sympatického východniara. Hráč, ktorý nebol nikdy draftovaný, dostane vo veku 22 rokov príležitosť presadiť sa v NHL. Regenda môže ísť príkladom všetkým hráčom, že aj zo slovenskej ligy sa dá prebojovať do elitnej smotánky.

"Nemôžem ani nájsť slová," povedal krátko po tom, ako sa dozvedel, že vo štvrtok skoro ráno nášho času sa postaví na ľad v drese Ducks. "Už je to ale lepšie," dodal s úsmevom. 

Neznámy hráč

Keď dostal príležitosť zabojovať o miesto v NHL, neváhal. Regenda sa dostal do zámoria ako neznámy hráč, bez veľkých skúseností. Veď v minulej sezóne obliekal dres Michaloviec a pre väčšinu severoamerických expertov bol absolútne neznámy. 

Jeho výkony ocenil reprezentačný kouč Craig Ramsay a zobral ho na dve veľké akcie - MS a OH. Na medzinárodnej scéne si ho všimli v Anaheime, kde si ho zobral na skúšku generálny manažér Pat Verbeek. Po vydarenej príprave, kde získal v šiestich zápasoch sedem bodov, si vybojoval miesto v prvom tíme. 

A little fun between Regenda and Dosty to end the morning skate. #FlyTogether pic.twitter.com/HJkq32JQzO

— Anaheim Ducks (@AnaheimDucks) October 2, 2022

"Pracoval som pre tento moment celý život. Celkom dosť ma to zasiahlo, keď som sa o tom dozvedel. Splnil sa mi sen. Pravdepodobne si stále neuvedomujem, čo to znamená a aké to bude chodiť na štadión, ale som jednoducho šťastný," povedal rodák z Michaloviec. 

Zaslúžil si to 

Muž, ktorý si ho vybral do prípravy a ponúkol mu zmluvu si ho nevie vynachváliť. "Má dobrú postavu, skvelé zručnosti a dobré myslenie. Prebojoval sa do otváracej zostavy a uvidíme, kam to až zájde. Zaslúžil si právo štartovať sezónu tu. Mal skvelú prípravu," povedal na Regendovu adresu generálny manažér "káčerov".

Terry feeds Regenda for our first goal of the night! #FlyTogether pic.twitter.com/IYR8dp3wHO

— Anaheim Ducks (@AnaheimDucks) September 29, 2022

Pochvalné slová vystrúhal Regendovi aj hlavný tréner Ducks, Dallas Eakin: "Jednou z najdôležitejších vecí, nielen u hráčov, ale aj u ľudí, je schopnosť spravodlivo sa ohodnotiť. On to vie a to je povzbudivé.

Nebolo to tak, že by si povedal: No dobre, mal som len jeden ťažký večer. Pochopil, že nehral dobre a to chcete vidieť. To, čo urobil potom, bola skvelá odpoveď. Mal by byť hrdý na svoju prípravu."

Radosť pre celé Slovensko

To, že sa dostal do prvého tímu rovno zo slovenskej extraligy je úžasné. Doteraz sa to podarilo iba siedmim hráčom. Fanúšikovia v krajine pod Tatrami mu to srdečne prajú a internet zaplavujú radostné správy z toho, že Regenda bude pôsobiť na začiatku sezóny v NHL. 

"V NHL nie je až tak veľa Slovákov, ale začíname rásť a pre nás je to skvelé. Mám z toho veľkú radosť, až zimomriavky," uviedol hrdý východniar. 

Pavol Regenda v dreseZdroj: Profimedia

"Ako dieťa máte svoje idoly a teraz ním môžete byť pre niekoho iného. Najlepšia vec je ich podpora. Hokej hráte pre nich,“ dodal Regenda s úsmevom a skromnosťou, ktorá ho zdobí počas celej doterajšej kariéry. 

Dokážem, že sem patrím

Začiatok je skvelý. Dostať sa do NHL je mimoriadne ťažké, ale zároveň je ešte ťažšie, sa v nej udržať. "Musím pracovať tvrdo každý deň. Nezáleží na tom, či hrám tu, alebo doma. Pracoval som dlho, aby som sa sem dostal. Dokážem, že sem patrím," vyhlásil odhodlane Regenda, ktorý by mal vo štvrtok nastúpiť vo štvrtej formácii. 

Práve s Derekom Grantom a Maxom Jonesom vytvorili skvelú a efektívnu trojicu. "Milujem našu formáciu. Všetci sme robustní hráči. Sme silní na puku a hráme jednoducho. Hráme priamočiaro k bráne a tak strieľame góly," povedal na adresu svojich spoluhráčov.

Regenda wrists one home from the low slot AND ... WE'RE TIED!!! Third goal and sixth point of the preseason for Regenda. The Grant ?? gives him four points tonight. #FlyTogether pic.twitter.com/oCmw0AWRKX

— Anaheim Ducks (@AnaheimDucks) October 5, 2022

"Granter a Jones majú veľa skúseností a dokážu mi veľmi pomôcť. Na každom tréningu so mnou komunikujú a pomáhajú mi. Mám šťastie, že hrám s nimi. Dodáva mi to veľa sebadôvery," dodal Pavol Regenda. 

Premiéru v drese Anahemu Ducks si odbije v noci na štvrtok o 4:00 ráno nášho času v zápase proti Seattlu Kraken. 

Zdroj: Športky.sk


Ďalšie články