Regenda by návrat domov privítal. Nateraz si cení aj možnosť tréningu s veľkými menami

Káder michalovskej Dukly pre novú sezónu ponúka celú plejádu atraktívnych mien. Ak mu však môžu kritici niečo vyčítať, tak je to absencia domácich hráčov. Možnosť angažovania talentovaného odchovanca sa pritom momentálne ponúka ako na striebornom podnose. S tímom „líšok“ totiž trénuje dvadsaťročný mládežnícky reprezentant Pavol Regenda.

„Momentálne ešte nemám klub pre novú sezónu a s Michalovcami sme sa dohodli, že sa zatiaľ môžem pripravovať s nimi. Prípadné ponuky sú teraz v kompetencii môjho agenta, ale možné je aj to, že napokon ostanem tu,“ vyjadril sa pre hokej.sk 192 centimetrov vysoký útočník, ktorý pôsobil v uplynulej sezóne v juniorke Jokeritu Helsinki.

V zahraničí by samozrejme pokračoval rád, no súčasná pandemická situácia všetko komplikuje. „Vidíme, že aj veľa hráčov pôsobiacich vonku teraz podpísalo zmluvy s našimi klubmi. Termíny štartov viacerých súťaží sú otázne a zložité je to teraz aj s podmienkami, ktoré kluby ponúkajú,“ podotkol Regenda, ktorý je nateraz vďačný aj za možnosť zapojenia sa do tréningového procesu svojho materského klubu. „Poznám tu hlavne mladých chlapcov, ale teší ma, že môžem trénovať aj s toľkými ostrieľanými a kvalitnými borcami. Hovorím, ostal by som tu rád, ale je mi jasné, že káder je plný a ponúka veľkú kvalitu.“

Pavol Regenda (2)
jäzva



V prípade dohody s Duklou by predstavoval určite jedného z najobľúbenejšieho hráča michalovského publika. Účastník majstrovstiev sveta dorastencov i juniorov totiž pochádza z neďalekého Hažína. „Neviem povedať, či by to bolo atraktívne pre klub, ale pre mňa určite áno. Bol by som konečne opäť doma, pred domácim hľadiskom.“

Možnosťou by mohla byť napríklad aj dohoda v štýle Marka Daňa v Trenčíne či Martina Pospíšila v Košiciach. Čiže akási otvorená zmluva, ktorá by umožňovala hráčovi akceptovať zahraničnú ponuku.

„To by bolo určite lákavé, ale s vedením sme o tom ešte naozaj nehovorili. Stále neviem, či nejaká ponuka zo zahraničia príde. Bolo by to však určite fajn,“ dodal Pavol Regenda.

spravy.sk