Hráči HK Mládež Michalovce trénovali hokej vo virtuálnej realite

Sense Arena – trénujte hokej vo virtuálnej realite

Trénujte hokejové situácie

V Sense Arena je možné vygenerovať najrôznejšie herné situácie, na ktoré musí hráč vhodne reagovať. Správne ich prečítať a vyhodnotiť, čo sa z nich môže vyvinúť. Na bežnom tréningu by k nácviku potreboval väčšinu spoluhráčov, vo virtuálnej realite sa o všetko postará výkonný procesor. Situáciu je možné navyše donekonečna opakovať aj modifikovať.

Efektívny hokejový tréning

Štatistiky ukazujú, že priemerne je z hodinového tréningu hráč plne aktívny približne len 15 minút. S pukom na hokejke sa pohybuje dokonca len iba minútu. Virtuálny tréning má za cieľ túto dobu výrazne predĺžiť a vhodne tak doplniť klasický tréning na ľade.

Analytická aplikácia

Mimoriadne dôležitou súčasťou je dodávaný softvér, ktorého doménou je sledovanie mnohých ukazovateľov pre každého licencovaného hráča. Ide o webovú aplikáciu, ktorá vyhodnocuje celý rad faktorov: ako dlho trvalo spracovanie prihrávky, koľkokrát a ako presne hráč prihrával, akou rýchlosťou atď. Na vývoji spolupracovali odborníci z Fakulty telesnej výchovy aj bývalý hráč NHL.

Jednoduchá a rýchla inštalácia

V ideálnom prípade je na inštaláciu Sense Areny potrebný priestor 7 × 7 metrov, ale stačí aj 4 × 4 metre. Platforma je dodávaná v podobe mobilného kufríka, v ktorom je kompletný HW, a samozrejme nesmie chýbať špeciálne technologicky upravená hokejka. Jediné, čo je potrebné namontovať, sú štyri senzory do rohov miestnosti.

ZDROJ: HKM

Ďalšie články